Godsvagn Green Cargo Litt X

xxxx

# Skriv om

Minitrix aviserar denna modell av Green Cargo's Re lok som nyhet 2013. Leveranser skedde i slutet av 2014. Tillverkarens produktnummer är #12385.

Modellen är för DC men har snabbkontakt (MTC14) för digitaldekoder, passande dekoder är Minitrix 66840 med MTC14 interface.

Den här loktypen är ett standardlok konstruerat främst för godstrafik  som hittills tillverkats i över sjuhundra exemplar för åtskilliga europeiska trafikföretag.
Loket ingår i tillverkaren Bombardiers Traxx-serie. 

Till Green Gargo levererades också 16 i stort sett likadana lok under 2010. Dessa, littera Re, är dock avsedda för inhemsk godstrafik och har Green Cargos gröna design. Re-loken sattes först in de tunga ståltågen mellan Luleå till Borlänge och en del annan godstrafik i främst mellersta och norra Sverige, men flyttades senare längre söderut.

Info om modellen:
5-polig motor med 2 svänghjul, drivning på 4 axlar, slirskydd, belysning som växlar med körriktningen, varmvita dioder, kortkopplings kinematik,  förberedd för belysning i hytt, längd över bufferterna 118 mm, pris 985 SEK. Varma vita lysdioder för strålkastare . Strålkastarna och markeringsljus kan stängas av . Hyttbelysning och fjärrstrålkastare, kan aktiveras med en 66840 dekoder .

Bakgrunden:
Svenska Statens Järnvägar ( SJ ) klass Re 14 elektriskt lok , används för Green Cargos affärsområde för frakt. Dubbla elsystem med 2 strömavtagare . Byggd av Bombardier som en standard produktion av lok inom TRAXX familjen. Används för att dra frakt.

Mera information:
http://www.jarnvag.net/lokguide/185-241-re

http://www.svenska-lok.se/motor.php?s=5&litra=Re&typenr=

Reflektioner:
x

Status:
L001 - Installerad dekoder med adress 3.
L002 - Analog.

Min hemmabana

Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.

Till min hemmabana>

Mina moduler

Skala N
Temat för dessa moduler är FREMO N-RE och Sverige. För tillfället finns en rak, fyra kurvor och Rö station med sina tre moduler.
En bunt moduler i skala N>

Skala H0N3
Temat för dessa moduler är SRJ och smalspår för H0. Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. 
En samling moduler för Roslagsbanan SRJ>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >