Kurvmodul 22,5º - Del 6 - Rälsen och kabeldragningen

Detta avsnitt handlar om att fästa rälsen temporärt samt löda fast den underliggande strömförsörjningen. Här identifieras ett stort problem.

Jag tog två bitar av flextrack Peco code 55 och klamrade fast denna i båge efter de mätningar som jag gjort tidigare. På bilden nedan kan man se hur mätstrecket som är nollinjen genom modulen samt vid vilka punkter hur mycket avdrift som bågen behöver. Sedan klamrade jag fast rälsen temporärt med häftklamrar. Jag lödde fast rälsen i de två skruvarna som jag har skruvat dit tidigare.

xxxxx

Det hela ser enkelt ut, och kändes rätt. För varje rälsbit lödde jag fast en kabel på varje sida av rälsen och drog dessa genom modulen. På under sidan har jag dragit en grovare kabel som en buss som jag skall fäst de kablar som jag lött fast vid rälsen. På bilden nedan ser man fästkuddarna och de två kablarna fästa med buntband. Jag tror att detta skall hålla, annars får vi förstärka på något sätt.

På bilden nedan ser man dessa två grövre ledningar en röd och en svart, samt infästningen för de kortare mindre kablar som kommer ifrån de båda rälssektionerna. Skalade den grova kabeln med hjälp av en skalpell. Jag har fast dessa med fästkuddar och buntband. Detta kommer att fungera bra på en enkel modul som denna men mindre bra på Rö station.

På bilden nedan ser man de två inlödda rälerna mot skruvarna. Ser bra ut och känns rätt.

Kurvan ser bra ut i en spegel, behöver enbart lite justering den sista biten mot kanten där den vart en aningen rak.

Nästa avsnitt kommer jag att prova att koppla ihop dessa två moduler och köra ett tåg över det.

Mina modelltåg

Dessa sidor visar alla lok, vagnar och annat som jag har i skala N.
Vilka projekt och recensioner.

Till mina modelltåg >

Mina moduler

Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. För tillfället är Förstingen, två stycken 22,5 graders moduler, två stycken 45 graders moduler samt Rö station med sina tre moduler. Dessa bildar mina hemmabana, som får plats i mina två rum och kök. Öppen planlösning. Modulerna är byggda enligt FREMO standard och skala N.

Till mina moduler>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >