Bakgrunden till H0n3 skalan

Efter att ha hållit på med tågmodeller och moduler i skala N sprang jag på en mässa en försäljningsbord med Kai Nilsson som sålde lite modeller i H0n3. Där hade han en byggsatsmodell av ett Tp lok med drivning. Jag vart så förtjust i det att jag köpte det direkt. Lite dyrt tyckte jag då men det var en fin drivlina med prydlig etsplåt och han skickade via e-post byggbeskrivningen. Klart nöjd med köpet, har inte byggt det ännu men skall bli snart.

Sedan har jag upptäckt att det fanns flera leverantörer av lok, motorvagnar, godsvagnar samt passagerarvagnar. Har köpt en hel rad med byggsatser att bygga här framöver. Har inte glömt mina skala N modeller eller moduler men kommer att bli ett annat tema. Svenskt normalspår men vad modulerna skall å terräng och sånt måste jag komma på först.

Planen är att publicera en modul för Rö hållplats 1980, en modul för Sparren 1950 samt naturligtvis Rö station 1958.

 

 

Min hemmabana

Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.

Till min hemmabana>

Mina moduler

Skala N
Temat för dessa moduler är FREMO N-RE och Sverige. För tillfället finns en rak, fyra kurvor och Rö station med sina tre moduler.
En bunt moduler i skala N>

Skala H0N3
Temat för dessa moduler är SRJ och smalspår för H0. Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. 
En samling moduler för Roslagsbanan SRJ>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >