Limma och skruva ihop sidostyckena med långsidorna

Första steget är att limma och skruva ihop sidostyckena med långsidorna. Jag har en massa tvingar och annat för att göra ramar men de är nedpackade(måste rota fram dessa). Så jag körde en fuskvariant som inte är att rekommendera för att det är alldeles för enkelt att göra fel.

Nu var det enbart ett hörn som vart dåligt och vart tvungen att bryta upp igen. Som det syns på bilden använde jag en burk som mall för att limningen av hörnet skulle bli 90 grader samt stödja upp med målartejp. Efter att limmer hunnit torka ett par timmar väldigt försiktigt limma ihop de två delarna. Sedan därefter limmet hunnit torka över natten borrade jag hål för skruvarna för varje hörn. Nu använde jag tre skruvar per hörn men det räcker med två skruvar. Jag försänkte skruvarna. Varför skall jag visa senare i byggloggen.


Nästa del är stödet till underlaget för rälsen och banvallen.

Nästa del är stödet till underlaget för rälsen och banvallen. Det är en liten bit som skall sitta på sidostycket som själva banunderlaget av plywood för banvall och räls. Denna bit limmas fast ett par cm från toppen.


Här visas en annan vinkel för tvingarna

Här är en annan vinkel och andra sidan på modulen för den andra stödbiten att städja underlaget till spår och underlaget.


 

Min hemmabana

Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.

Till min hemmabana>

Mina moduler

Skala N
Temat för dessa moduler är FREMO N-RE och Sverige. För tillfället finns en rak, fyra kurvor och Rö station med sina tre moduler.
En bunt moduler i skala N>

Skala H0N3
Temat för dessa moduler är SRJ och smalspår för H0. Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. 
En samling moduler för Roslagsbanan SRJ>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >