Svaret beror på om du bygger enn byggsats eller om du bygger efter ritningar.

Normalt sätt får man allt trä som behövs till en modell i byggsatsen, och om det saknas får man det som saknas genom att kontakt tillverkaren eller leverantören. Tillverkar du modeller efter ritning, och inte vill beställa alla typer av storlekar på lister via en leverantör, är det lämpligt att skaffa en liten cirkelsåg. Även om du använder trä som inte normalt sätt går att beställa, som te.x. Plommon eller liknande. Jag själv köper planker i en meter bitar i storlekarna 1mm, 1.5mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, och 8mm och sedan sågar upp det jag behöver.

Min hemmabana

Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.

Till min hemmabana>

Mina moduler

Skala N
Temat för dessa moduler är FREMO N-RE och Sverige. För tillfället finns en rak, fyra kurvor och Rö station med sina tre moduler.
En bunt moduler i skala N>

Skala H0N3
Temat för dessa moduler är SRJ och smalspår för H0. Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. 
En samling moduler för Roslagsbanan SRJ>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >