Stevens nya datorlåda

Steven (min systerson) ville ha en ny låda som kan se rakt igenom. Han beställde plastskivor 4 mm tjocka, för alla sidor. Sedan ringde han sin morbror Roberth och ville bygga ihop denna låda till DreamHack. Plastskivorna var en aning tunna så vi var tvungna att någon typ av ram för att hålla ihop dessa. Vi åkte Clas Ohlson och se vad vi kunde hitta. Där hittade vi L-profiler som var 5 cm breda, och en massa andra detaljer som t.ex. pop nitar (massor). 

Steven har kommit till mig med ett par utsågade plast skivor.

Bild på min systerson Steven

Denna bild visar de utsågade plastskivorna som Steven hade fått special sågade i Rimbo. Plasten är täkt av skyddade lager av mjuk påklistrad skyddsplast. Till vänster syns även hur vi sågade ut en bit av locket för att få en metall skiva för att fästa nätaggregatet.


Bild på min systerson Steven
 

Vi tog ett gammalt   chassi och slaktade. Vi behöll den delen som moderbordet sitter på samt en bit av där instickskorten skall skruvas fast. Sågades med sticksåg och metallblad, med en massa oljud (jag menar en massa oljud, dvs. det hördes över halva kvarteret).


Bild på min systerson Steven
 Dom söndersågade bitarna till en hållare för hårddiskar och sånt.

 Vi tog en hållare för hårddiskar och diskettläsare och sågade sönder, men det visade sig sen vara ett misstag. Det skulle inte ha gjort. Senare fick vi sätta ihop dessa igen
Bild på min systerson Steven
 Bitar till ramen i lättmetall.

Plastskivorna är väldigt tunna (4 mm tjocka) vart vi tvungna att försöka skaffa något som ger lådan styrsel. Vi åkte till Clas Ohlson och hittade en meter långa L profiler som är 5 cm breda. Dessa sågade vi upp i mindre bitar, där varje ända pil formad spets med 45 grader vinkel.

Dessa syns i bilden.
Bild på min systerson Steven
    Steven sågar upp plastskivorna.

    Här sågar vi upp plastskivorna. En del hål och utskärningar behövdes för t.ex. nätaggregat.
    Att såga dessa plastskivor är svårt för att de inte skall spricka eller få ett fult snitt.

Bild på min systerson Steven

 Första nithörnet för ena kortsidan.

 Först nitade vi ihop botten plattan, och denna bild visar första hörnet för ena kortsidan.

Bild på min systerson Steven

Första kortsidan är klar, och man ser denna från insidan.

Första kortsidan är klar, och här ser man hur L profilerna är fäst tillsammans med ett L järn i hörnet. Varje L järn sitter på insidan av plastskivan och L profilen på utsidan i sidan. Varje L järn är fäst med fyra stycken pop nitar.


Bild på min systerson Steven

Andra sidstycket är fäst i botten plattan.

Andra sidan fäste vi botten plattan först och sedan satte vi fast alla L profilerna för detta sidostycke.

Bild på min systerson Steven

Här har vi fäst ihop båda sidostyckerna så att alla sidor har L järn.

Min hemmabana

Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.

Till min hemmabana>

Mina moduler

Skala N
Temat för dessa moduler är FREMO N-RE och Sverige. För tillfället finns en rak, fyra kurvor och Rö station med sina tre moduler.
En bunt moduler i skala N>

Skala H0N3
Temat för dessa moduler är SRJ och smalspår för H0. Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. 
En samling moduler för Roslagsbanan SRJ>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >