Byggandet av Triton Sektion

Detta är en beskrivning av hur jag har byggt denna skalamodell. Det är viktigt att förstå, att denna är byggd efter ritningar men inga instruktioner. Detta kallas på engelska för ett "Scratch Build Model". Vi i Sverige har inget bra begrepp för detta, men man kan säga att man bygger efter ritning istället för en byggsats. 

Jag började bygga denna modell under September månad 2006, och det har gått framåt i små ryck. Det har varit mycket att lära sig, samt att jag inte hade rätt utrustning. Under detta projekt har jag investerat i en figursåg, cirkelsåg samt ett bord för att fräsning till min Dremmel. Figursågen och cirkelsågen är av bordsmodell och från en tysk tillverkare som heter Proxxon. Jag är nöjd med båda dessa maskiner, dom är små och lätta, samt ger bra resultat. fräsbordet till min Dremmel fungerar mindre bra.

Jag bestämde mig tidigt för att bygga hela modellen i träslaget Lind, tack vare att det fanns två butiker som har detta i Stockholm. Jag har köpt det mesta från Wentzels, men det finns även på Eskader fast till ett högre pris. Dom flesta andra har special beställt trä från en Brittisk leverantör som har suverän kvalité. Där dom har valt träslag efter färgen på träslaget för att slippa måla modellen. Jag själv hade tänkt att måla den i samma mönster som i verkligheten för att få den största realismen. Lind är ett enkelt matrial att jobba med, inte helt perfekt men jag tycker att det fungerar bra. 

 

Min hemmabana

Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.

Till min hemmabana>

Mina moduler

Skala N
Temat för dessa moduler är FREMO N-RE och Sverige. För tillfället finns en rak, fyra kurvor och Rö station med sina tre moduler.
En bunt moduler i skala N>

Skala H0N3
Temat för dessa moduler är SRJ och smalspår för H0. Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. 
En samling moduler för Roslagsbanan SRJ>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >