Byggandet av Syren

I den första delen beskrivs hur ryggen och spanten sågas ut och putsas. I ryggen fästes alla spant samt alla delar till kölen. Under sågandet av delarna till spanten skedde ett missöde som också beskrivs, samt vilka verktyg som har använts under arbetet. Ryggen och spanten är gjorda av finsk kvalitetsplaywood.

Jag startade med att leta efter lämplig plywood flr detta ändamål. Det finns inte speciellt många ställen i Stockholm som säljer denna typ av plywood. Det slutade med att jag hittade det jag sökte på Wentzels vid Gallerian. Finsk plywood gjord av 11 lager och är 5 mm tjock. Storleken är 10 x 50 cm och kostade runt 80 kronor styck. Jag köpte enbart tre bitar men borde ha köpt 4 bytar, tala om vara småsnål :-)

 

Min hemmabana

Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.

Till min hemmabana>

Mina moduler

Skala N
Temat för dessa moduler är FREMO N-RE och Sverige. För tillfället finns en rak, fyra kurvor och Rö station med sina tre moduler.
En bunt moduler i skala N>

Skala H0N3
Temat för dessa moduler är SRJ och smalspår för H0. Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. 
En samling moduler för Roslagsbanan SRJ>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >