I den första delen beskrivs hur ryggen och spanten sågas ut och putsas. I ryggen fästes alla spant samt alla delar till kölen. Under sågandet av delarna till spanten skedde ett missöde som också beskrivs, samt vilka verktyg som har använts under arbetet. Ryggen och spanten är gjorda av finsk kvalitetsplaywood.
Detta är en beskrivning av hur jag har byggt denna skalamodell. Det är viktigt att förstå, att denna är byggd efter ritningar men inga instruktioner. Detta kallas på engelska för ett "Scratch Build Model". Vi i Sverige har inget bra begrepp för detta, men man kan säga att man bygger efter ritning istället för en byggsats.
Den 22 Juni 2006 utannonserades att ett såkallat "Online Build" skulle starta. På Svenska skulle man kunna kalla det för en virtuell sammankomst eller liknande. Det hela fungerar så att man ansluter sig, och blir medlem i den virtuella gruppen för bygget. Man får tillgång till ett privat forum som gruppen medlemmar kan skriva inlägg och kommentarer till andras inlägg. Det finns en filarea som alla deltagare kan få en egen area för att ladda upp sina bilder. Det är ungefär 50 stycken deltagare som alla bygger eller håller på att börja bygga.
Detta är en beskrivning av hur jag byggde en byggsats från Corel för en typ av fartyg som användes på Östersjön under 1700-talet. Modelen är i skala 1/64 och är byggt med hjälp av playwood stomme och har dubbel bordläggning. Modellen är ett typfartyg för hur dessa kunde se ut och är inte ett verkligt skepp.
Del I handlar om vad lådan innehåller, och beskrivning av av vad alla påsar, ritningar, instruktioner och annat innehåller.
Steven (min systerson) ville ha en ny låda som kan se rakt igenom. Han beställde plastskivor 4 mm tjocka, för alla sidor. Sedan ringde han sin morbror Roberth och ville bygga ihop denna låda till DreamHack. Plastskivorna var en aning tunna så vi var tvungna att någon typ av ram för att hålla ihop dessa. Vi åkte Clas Ohlson och se vad vi kunde hitta. Där hittade vi L-profiler som var 5 cm breda, och en massa andra detaljer som t.ex. pop nitar (massor).
Svaret beror på om du bygger enn byggsats eller om du bygger efter ritningar.
Träslaget Lind är ett vitaktigt, lättskuret, lättarbetat träslag. Används mycket till att bygga modeller med för att det är så lätt arbetetat. Det finns flera nackdelar med Lind och det är att det är ett mjukt träslag, och går lätt att repa med enbart en nagel. När man slipar med maskin eller sandpapper, blir det lätt skägg vid kanten. Det är lätt att få tag på Lind eftersom det finns ett antal leverantörer i Sverige som kan leverare detta, i lister eller plankor.
Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.
Skala N
Temat för dessa moduler är FREMO N-RE och Sverige. För tillfället finns en rak, fyra kurvor och Rö station med sina tre moduler.
En bunt moduler i skala N>
Skala H0N3
Temat för dessa moduler är SRJ och smalspår för H0. Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället.
En samling moduler för Roslagsbanan SRJ>
En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.